Rusia a tăiat livrarea de gaze către Ucraina până când Kievul nu va face o nouă plată, a transmis, miercuri, directorul Gazprom, Alexei Miller.

Decizia gigantului rus vine după ce ieri, ministrul rus al energiei a declarat că va opri livrările de gaze, din cauza faptului că Naftogaz (compania ucraineană) nu a platit în avans banii pentru gaze.

Chiar dacă, până acum ceva timp, cele doi parți au ajuns la un pact prin care se asigura livrarea de gaze naturale între lunile octombrie și martie, iar Ucraina plătise în avans 234 de milioane de dolari pentru gazele din luna octombrie, se pare că această înțelegere a căzut. Decizia ar putea fi luată și pentru livrările de cărbune.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.