ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procuratura generală a Rusiei a deschis o anchetă, după ce un politician rus naționalist a acuzat trupa U2 şi compania Apple de distribuirea "propagandei gay" în rândul minorilor şi a cerut procurorului general al Rusiei să îi investigheze, scrie ziarul La Stampa.

Alexander Starovoitov, un deputat care reprezintă partidul de dreapta LDPR din Duma de Stat, crede că Apple, fondată de Steve Jobs, este vinovată pentru transmiterea unor mesaje de promovare cu conţinut ilegal. Apple a distribuit gratuit cel mai recent album al trupei U2, "Songs Of Innocence", în septembrie 2014, tuturor celor 500 de milioane de utilizatori din întreaga lume ai magazinului online iTunes.

Albumul irlandezilor de la U2, care îl prezintă pe bateristul formaţiei, Larry Mullen Jr., îmbrăţişându-l pe fiul său, Elvis, în timp ce ambii sunt în bustul gol, promovează relaţiile sexuale între bărbaţi, acuză politicianul rus.

În Rusia, multe persoane par să împărtășească punctul de vedere formulat de Starovoitov, inclusiv ziarul Izvestia, cunoscut pentru inclinaţia sa pro-guvern, care îl citează pe avocatul Evgeny Tonky spunând că este pregătit să dea în judecată compania Apple pentru repararea prejudiciul moral adus propriului său fiu.

Dacă Apple va fi găsită vinovată în această chestiune, compania ar putea fi forţată să-şi înceteze activitatea în Rusia până la 90 de zile sau să plătească o amendă de un milion de ruble (13.000 de lire sterline).