ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un transport cu însemnul 'Pericol nuclear' a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, susținea, la sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Gazeta.ua, citată de Agerpres.

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experți nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat duminică orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, a relatat agenția de presă TASS.

Nu există nicio necesitate ca Rusia să desfășoare arme nucleare în Crimeea, a declarat agenției de presă amintite reprezentantul special al președintelui rus în 'Districtul federal Crimeea', Oleg Belavențev.

Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare și pe alți purtători”, a afirmat Belavențev, subliniind că peninsula Crimeea rămâne 'o zonă fără arme nucleare'.