ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și China își consolidează cooperarea militară. Forţele navale ale celor două state vor desfăşura manevre militare comune în Marea Mediterană, în primăvara anului viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, după semnarea unui acord cu omologul său chinez, Chang Wangquan.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Exerciţii navale comune ruso-chineze s-ar putea desfăşura şi în Oceanul Pacific, a adăugat oficialul rus, subliniind că obiectivul cooperării militare dintre Moscova şi Beijing este crearea unui “sistem colectiv de securitate regională”, transmite site-ul agentiei Itar-Tass.

Ministrul Șoigu a ţinut să adauge că acţiunile de cooperare militară între Rusia şi China “nu reprezintă o ameninţare pentru statele terţe” şi că ambele ţări “doresc să contribuie pretutindeni la pacea şi stabilitatea internaţională”.

Dorim să construim cu China relaţii care să răspundă nu doar intereselor noastre bilaterale, ci şi cerinţelor în materie de securitate în regiunea Asia-Pacific, în special, şi în lume în general”, susţine Şoigu.

Pe de altă parte, ministrul rus al apărării a precizat că atât el cât şi omologul său chinez sunt “îngrijoraţi de încercările Statelor Unite de a-şi consolida influenţa politico-militară în regiunea Asia-Pacific”.