ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În replică la decizia SUA de a prelungi cu un an sancțiunile economice impuse anul trecut Rusiei, Moscova vrea să răspundă cu măsuri punitive la fel de dure. Un fost deputat al Dumei ruse, Alexei Pușkov, a propus ca renumitele companii americane Coca Cola și Mac Donald's să fie interzise pe întreg teritoriul Federației Ruse, scrie site-ul italian globalist.it.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Alexei Pușkov, șef al Comisiei pentru comerțul exterior, este cunoscut pentru comentariile dure și provocatoare la adresa Occidentului, pe care le lansează pe Twitter. Politicianul rus consideră acum că a venit vremea ca Moscova să răspundă Washington-ului cu aceeași monedă. Iar în vizor trebuie luați giganții americani Coca Cola și Mac Donald's.

"Mac Donald's e Coca-Cola vor să susțină sancțiunile pe care ni le impune Obama? Atunci să ne elibereze de produsele lor, să rămână fideli principiilor lor și pe noi să ne lase mai sănătoși”, propune Pușkov, amintind de vremurile în care toate țările ex comuniste, băutura americană era considerată un simbol al imperialismului.

Propunerea sa fost primită cu entuziasm de unii, cu critici dure de alții. Șeful inspectoratului sanitar din Rusia, Gennadi Onișcenko, s-a pronunțat în favoarea acestei inițiative. Pentru că, susține el, „marketing-ul agresiv al acestor firme, care nu au nimic în comun cu tradițiile noastre culinare, poate fi comparat cu un război împotriva poporului nostru”.

Și Onișcenko este cunoscut pentru ieșirile repetate împotriva companiilor americane de fast-food și soft drink. El este cel care a catalogat Coca Cola și Pepsi drept ”arme chimice”.

În vara lui 2014, agenţia pentru protecţia consumatorului din Rusia a închis trei restaurante McDonald’s din centrul Moscovei, inclusiv primul care s-a deschis în ţară, pentru „violări administrative”.
McDonald’s este în Rusia din 1990, ţară care reprezintă a treia piaţă de desfacere, ca mărime, după SUA şi Canada.