ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oleg Malginov, ambasadorul Federației Ruse la București, afirmă că a avut discuții cu autoritățile române pe tema scutului antirachetă şi că Moscova are o opinie diferită faţă de ceea ce spun oficialii despre sistemul de la Deveselu, care este doar defensiv.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

"Când o parte creează un scut antirachetă, potențialul (militar — n.r.) acesteia crește, iar potențialul celeilalte părți se reduce. Deci aceasta este discrepanța. Am discutat acest lucru. Sper că autoritățile, oficialii care spun că acest sistem e doar defensiv cred asta, dar noi avem o părere diferită. Mă aflu aici să expun și acest punct de vedere autorităților, să spun că noi nu suntem de acord cu acest lucru", precizează Malginov într-un interviu acordat Agerpres.

În interviu, diplomatul rus mai vorbește despre situația din Ucraina, despre Transnistria și Republica Moldova, dar și despre relația politică dintre România și Federația Rusă la ora actuală.

De asemenea, un alt subiect adus în discuția cu ambasadorul rus vizează șansele României de a atinge independența energetică.

CITEŞTE  INTERVIUL COMPLET CU AMBASADORUL RUSIEI LA BUCUREŞTI