Filmul lui Alexa Visarion, "Ana" a fost lansat în premiera de gală la Cinema Studio din Bucureşti. La eveniment au fost prezenţi actorii Dorel Vişan şi Răzvan Vasilescu.

Filmul, care este o reinterpretare a operei "Meșterul Manole", rulează în cinematografele românești, începând de vineri. Producția este, potrivit realizatorilor, și un omagiu adus lui Ștefan Iordache și cuprinde fragmente din filmul "Înghițitorul de săbii" (regia: Alexa Visarion, 1981) ce îl prezintă în distribuție și pe regretatul actor. Filmările pentru "Ana" au avut loc la Gruiu, unde este înmormântat Ștefan Iordache.

"Cât timp am scris scenariul la Muntele Athos, am avut o legătură cu 'Înghițitorul de săbii'", a mărturisit regizorul, pentru a explica prezența lui Ștefan Iordache în film.

"Ana" spune povestea unui artist (Răzvan Vasilescu) care a fost obsedat o lungă perioadă a vieții sale de ideea de a crea un film bazat pe legenda "Meșterul Manole". Din distribuția filmului mai fac parte, printre alții Cristina Drăghici (care debutează în lungmetraj cu "Ana"), Dorina Lazăr și Andras Demeter.

http://youtu.be/6B7JJ3t4SpI

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.