ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion militar de tipul IAR 99 Șoim s-a prăbușit în județul Bacău. Cei doi piloți s-au catapultat, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău și se afla într-o misiune de antrenament.
 
„O aeronavă de tip IAR 99 Șoim cu dublă comandă din Baza 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău s-a prăbușit astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, în zona localității Nicolae Bălcescu, județul Bacău. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei și au început deja operațiunile de recuperare. Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații”, informează MApN.
 
Potrivit presei locale, cei doi piloți urmau să participe la un miting aviatic în București. Mai multe echipaje de Poliție și de la ISU Bacău au plecat în zona în care s-a produs accidentul, acolo unde sunt așteptați și Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. 

Incidentul are loc după ce pe 7 iulie un avion de vânătoare MiG 21 Lancer s-a prăbușit la Fetești în timpul unui show aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul iar pilotul, în vârstă de doar 36 de ani, a murit. La locul producerii accidentului se aflau mii de oameni care participau la o demonstrație, de Ziua Porților Deschise.