ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A început fixarea icoanelor realizate în mozaic pe catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, conform declarațiilor oferite pentru Agenția de știri Basilica de Vasile Crăcăoanu, Consilier Patriarhal la Sectorul monumente și construcții bisericești.
 
„După finalizarea tencuielii a fost predat frontul de lucru către pictorii care au obligația și responsabilitatea de execuție a acestor icoane și aplicarea lor pe catapeteasmă”, a precizat Vasile Crăcăoanu.
 
Suprafața pe care se întinde lucrarea compusă din patru registre este de aproape 410 metri pătrați. „În total, vor fi 45 de icoane pe cele patru registre, iar fiecare icoană va fi delimitată prin brâie realizate în mozaic”, spune Consilierul Patriarhal.
 
Termenul de finalizare este 30 octombrie 2018, astfel încât această lucrare să fie gata pentru evenimentul programat pentru data de 25 noiembrie, atunci când vor începe zilele de sfințire a Catedralei Naționale.Slujba de punere a pietrei de temelie și a sfințirii terenului din Calea 13 Septembrie din București, a avut loc pe 29 noiembrie 2007, fiind oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.