ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu sunt dintre cei ce cred că vreunul dintre cei doi candidați poate schimba ceva în țara asta implicit nu cred în răul mai mic sau mai mare, mai mult, cred că avem de-a face cu doi exponenți ai unei lumi bolnave care va cangrena societatea românească în continuare, însă în urma dezbaterii de aseară mă gândesc serios dacă să mai anulez votul, așa cum îmi pusesem în gând.

În primul rând simptomatic mi se pare faptul că ambii candidați încearcă să construiască ceva aruncând cu noroi unul în celălalt. Niciodată nu va ieși ceva bun de la vreunul dintre ei, pentru mine asta este foarte clar. Ponta însă este cel pe care îl învinovățesc mai mult pentru că el este ”creștin-ortodoxul” de campanie, de la el mă așteptam la fapte creștinești nu vorbe șoptite de un staff de campanie evident fără nici un dumnezeu. Dar să spunem că trec peste asta.

Nu sunt dintre cei ce cred că dacă nu știi acum pe loc câți șomeri are România nu poți conduce o țară. De fapt dezbaterea de aseară nu s-a întâmplat, așa cum era firesc, pe marginea atribuțiilor președintelui ci pe ce știe primul ministru în virtutea poziției pe care o are. Aseară premierul l-a imitat întocmai pe Băsescu și a aplicat pe Iohannis tehnica MTO-ului întocmai cum i-a fost lui aplicată. Mai mult, mi se pare grav faptul că un prim-ministru ”pune mâna pe telefon și sună pe ministrul muncii” ca să verifice o declarație politică a contracandidatului cu privire la pensia soacrei. Și strigă în gura mare treaba asta, chiar nu sesizează nimeni conflictul de interese? În locul lui Iohannis l-aș fi întrebat și eu pe Ponta dacă știe câte străzi are Sibiul. E la fel de relevant.

Dar nici acestea nu sunt importante pentru mine. Ceea ce este cu adevărat important pentru mine este trăirea interioară, rezonanța sufletească a candidatului, că de acolo pornesc toate. Grimasele lui Ponta și disprețul afișat la împleticelile lui Iohannis, personal mi-au descoperit un Victor Ponta instabil psihic, un om abuzat și complexat ce încă nu și-a rezolvat problemele interioare. În fine, sunt dintre cei naivi care cred că un președinte trebuie să aibă respect față de oameni și să fie cel puțin stabil emoțional. Cel puțin!

Așa că îi recomand cu dragoste domnului Ponta, ca fratelui meu: du-te la spovedit! Cu siguranță ai duhovnic, nu-i așa, iar după aceea cu votul, mai vedem. Important e să fii tu sănătos!