ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carol Eduard Novak a fost demis din funcţia de preşedinte ale Federaţiei Române de Ciclism, în urma şedinţei Consiliul de Administraţie al forului naţional, întrunit statutar, cu participarea a şase din nouă membri, în data de 12 noiembrie.
"Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism, întrunit statutar în şedinţă, cu participarea a şase din nouă membri, în data de 12 noiembrie 2013, la sediul FRC, luând act de Raportul Comisiei de disciplină, a hotărât demiterea domnului Carol Eduard Novak din funcţia de preşedinte al FRC, în urma încălcărilor grave ale Statutului şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale FRC", se arată într-un comunicatul al Federaţiei.

Consiliul invocă o listă cu 25 de motive care au dus la demiterea lui Eduard Novak, printre ele numărându-se faptul că nu a permis startul în Turul Ţinutului Secuiesc a echipelor de club româneşti, precum CS Dinamo Bucureşti şi CS Petrolul Ploieşti sau neconvocarea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism în data de 26 martie, încâlcând astfel prevederile Art. 27 şi ale Art. 66, punctul 6) din Statutul Federaţiei Române de Ciclism, blocand toată activitate federaţiei.

Eduard Novak se apără, spunând că adevăratul motiv al demiterii lui este faptul că a blocat conturile Federaţiei, după ce a descoperit că peste 10.000 de euro, alocaţi Turului Ciclist al Sibiului, au fost retraşi în mod ilegal. Novak consideră că demiterea este una abuzivă, atâta timp cât doar el, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Ciclism, poate convoca Consiliul de Administraţie.

Campion paralimpic la Londra în 2012, Eduard Carol Novak a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism pe 15 martie, cu 14 voturi, faţă de 13 primite de contracandidatul său, Ion Badea.