În timp ce statul român a anunţat că va contribui, în 2015, cu jumătate de milion de euro la fondul de sprijin al NATO pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, ţara vecină ameninţă cu represalii românii care au dublă cetăţenie, informează rgnpress.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Aflat în Transcarpatia la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod, ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin s-a pronunţat împotriva instituirii dublei cetăţenii în Ucraina şi a anunţat că în curând vor fi luate măsuri împotriva persoanelor cu dublă cetăţenie. Între aceştia sunt şi mulţi români din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Ținutul Herței și Sudul Basarabiei, care și-au rdobândit cetățenia română pierdută ca urmare a Pactlui Ribentropp-Molotov.

"Cât de curând vor fi introduse controale vamale comune la graniţă, care vor exclude cazurile când la vama ucraineană un cetăţean arată un paşaport, iar la cea din altă ţară — un alt document de identitate", a avertizat şeful diplomaţiei ucrainene.

În Ucraina trăiesc circa jumătate de milion de români aflați sub o puternică presiune asimilaționistă și că Ucraina lezând grav drepturile elementare ale omului a interzis abuziv intrarea pe teritoriul său a mai multor jurnaliști români care au scris despre modul în care Kievul tratează comunitatea românească.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews