ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi rromi au atacat şi vandalizat o ambulanţă aflată în misiune în localitatea Tigveni, din apropiere de Curtea de Argeş.

Ambulanţa a fost solicitată de un pacient cu probleme cardiace, însă pe drum a fost blocată de un grup format din 15 rromi. Aceştia au vandalizat maşina şi au atacat echipajul acesteia.

"Echipajul cu medici se deplasa la un pacient cu probleme cardiace, în localitatea Tigveni, în apropiere de Curtea de Argeş. Echipajul a plecat la timp, a întâlnit un grup de rromi pe drum, 15 la număr, o parte din ei aflaţi în stare de ebrietate. Probabil li s-a părut că ambulanţa a ajuns prea târziu la pacient, lucru care nu este adevărat. I-au agresat verbal pe cei de la ambulanţă, după care unul dintre romi a aruncat o sticlă şi a spart geamul ambulanţei. Echipajul şi-a făcut în continuare datoria şi a rezolvat cazul. Medicii nu au fugit de romi, au discutat frumos cu ei, iar între timp a ajuns şi poliţia. Este o anchetă în desfăşurare", a declarat la România TV Luminiţa Paul, director la serviciul de ambulanţă.

Poliţia a început o anchetă în acest caz, insă până acum nu au fost luate măsuri preventive.