ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa de la Londra scoate la lumină noi detalii în scandalul politicienilor și funcționarilor minsteriali acuzați de pedofilie, dosar care s-ar fi pierdut în anii 80 și asupra căruia premierul britanic David Cameron a cerut deschiderea unei anchete. Tabloidul Sunday Mirror scrie că până și fostul prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, a știut și a acoperit abuzurile sexuale asupra minorilor comise de oficialii Cabinetului său.

În scandalul care cutremură în aceste zile Marea Britanie și în care apar tot mai multe personalități publice, începând cu oameni politici, angajați guvernamentali, prezentatori TV sau oameni ai Bisericii, se vehiculează și numele fostei Doamne de Fier, Margaret Thatcher. Despre care tabloidul Sunday Mirror scria luni că a trecut sub tăcere faptele scandaloase ale unora dintre oamenii din Guvernul său, cum ar fi cel al fostului ministru al Educației, Keith Joseph, decedat în 1994.

Informația a fost furnizată ziarului britanic de un anume Anthony Gilberthorpe, fost activist conservator, care acum este martor-cheie în ancheta comandată de David Cameron. Bărbatul a povestit cum aducea băieți cu vârste sub 21 de ani pentru orgiile sexuale, la care se consumau droguri și alcool, la care luau parte personaje importante din Cabinetul Thatcher. Tot el susține că a fost martot la partidele de sex ale politicienilor cu băieți de 15-16 ani și că, deși i-a trimis lui Thatcher un dosar blindat, cu zeci de pagini, în care se aflau toate detaliile privind aceste acte de pedofilie, nu s-a mișcat nimic. Nu s-a deschis vreo anchetă, nu a fost nimeni arestat.

Ceea ce este mai revoltător, scrie ziarul Sunday People, este că Doamna de Fier a Marii Britanii, deranjată de comportamentul sexual deviant al unuia dintre miniștrii săi cei mai buni, l-a rugat să își ”revizuiască atitudinea sexuală”, dacă nu vrea să își distrugă o carieră politică mai mult decât promițătoare.

Tabloidul susține că politicianul respectiv a fost convocat la o reuniune în Downing Street, la care au fost prezenți și șefi ai serviciilor secrete, unde a fost tras de urechi, dar nici vorbă ca cineva să îi ceară demisia.  Se pare că ministrul respectiv și-a văzut mai departe de apucăturile pedofile, astfel încât, după patru ani, a fost reținut de poliție în timp ce încerca să acroșeze tineri care prostituau în zona Victoria Station. Nici atunci, guvernul sau poliția n au luat nicio măsură.

Dosarul care cuprinde numele a zeci de politicieni, alături de alte 114 documente şi dovezi despre reţeaua de pedofilie, a fost înaintat ministrului pentru Afaceri Interne al Marii Britanii din anii 80, Leon Brittan. Dosarul a fost compilat de Geoffrey Dickens, conservator, membru pe atuni al parlamentului britanic, însă, în mod misterios, a dispărut.