ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul conducător al clubului FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l în alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

În urma votului cluburilor din Liga I, Iorgulescu l-a învins pe Dragomir cu scorul de 11-7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.

La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.
"Gino Iorgulescu a câştigat cu 11-7. A fost şi este un concurent şi un preşedinte meritoriu. Are o activitate fotbalistică de ani de zile, bănuiesc că va avea o activitate măcar cât am stat eu la LPF îi doresc să stea şi el. Las în urma mea o ligă frumoasă, îi las mobila lui Ceauşescu în biroul meu, că tot a fost prieten cu Nicu, îl las din punct de vedere financiar la un nivel extraordinar de mare. Sunt bucuros că în locul meu las un om de fotbal şi un profesionist. Am fost învins şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. Nu am decât să îi doresc succes, să fie sănătos, să ţină liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct de vedere financiar. Influenţa politică a fost majoră, dar ar fi urât să vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea", a spus Dragomir, fiind citat de Mediafax.

Dragomir a făcut aluzie la o ancheta a ziarului Cancan, conform căreia Gino Iorgulescu s-ar fi întâlnit, în urmă cu o zi, cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu ministrul dezvoltării regionale Liviu Dragnea.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Mitica Dragomir a declarat că va avea o apariţie la o televiziune, în care va face dezvăluiri incendiare cu privire la activitatea de 17 ani în fruntea LPF.