ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat luni că, prin sentinţă definitivă, Curtea de Apel Braşov a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna, care solicitase instanţei să oblige conducerea primăriei să îndepărteze din parcul central steagul secuiesc, amplasarea acestuia fiind ilegală.

Instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna, care a solicitat obligarea conducerii Primăriei Sfântu Gheorghe să îndepărteze steagul secuiesc ridicat în vara anului trecut, la iniţiativa PCM Covasna, pe un catarg în Parcul Elisabeta, din centrul municipiului, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că nu a primit încă motivarea instanţei şi doar după ce o va primi va decide în privinţa paşilor următori.

"În acest moment, pot doar să vă spun că greşesc cei care cred că astfel, cu decizii administrative, se pot şterge dragostea şi angajamentul secuilor faţă de pământul natal, faţă de simboluri", a subliniat edilul, care a precizat că decizia Curţii de Apel Braşov este recentă şi definitivă.

La iniţiativa PCM Covasna, în 4 iunie 2013 a fost ridicat un drapel secuiesc, având o lăţime de doi metri şi o lungime de 1,12 metri, pe un catarg în Parcul Elisabeta, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.