Forțele speciale siriene Cheetah au capturat un sat la est de Alep în drumul lor spre aeroportul Kuweires care este sub asediu ISIS. În două săptămâni ISIS a pierdut 40 de km în fața armatei siriene și a aliaților săi.

Jihadiștii au lansat un nou asalt masiv asupra aeroportului care a fost respins de soldații sirieni. Acest lucru s-a datorat în mare parte aviației ruse care a bombardat pozițiile ISIS inclusiv în timpul asaltului efectuat de jihadiști. Mai mult de 10 blindate pe care ISIS dorea să le folosească la asaltul aeroportului au fost distruse de raidurile aeriene rusești.

Între timp, la vest de aeroportul militar Kuweires, "Forțele Cheetah" în coordonare cu Forțele de Apărare Națională (NDF) au preluat controlul deplin asupra localității Dakwaneh, după schimburi de focuri intense cu ISIS în ultimele 72 de ore în zona Deir Hafer.

Forțele armate siriene au continuat înaintarea spre orașele strategice Sheikh Ahmad și Judaydeh care sunt în continuare sub control ISIS.

Vineri 23 octombrie Divizia a 4-a mecanizată a Armatei Siriene - în coordonare cu Hezbollah, Forțele de Apărare națională (NDF), Kataebat Al-Ba'ath ( Batalioanele Al-Ba'ath , și Harakat Al-Nujaba (grupare paramilitara Irakiana) au făcut mai multe progrese în provincia Alep reușind să captureze mai multe sate controlate de Al Nusra, Harakat Nour Al-Deen Al-Zinki, Harakat Ahrar Al-Sham și FSA.

Potrivit unei surse locale, în orașul Alep Armata Siriana și Hezbollah au capturat Ghayghar, fermele Al-Ajoubiyah , Tal Mafless, Balas și Jawar Al-Jahish după ciocniri înverșunate cu grupările islamiste Liwaa Suqour Al-Sham și Harakat Al-Nour Al-Deen Zinki.

Sursa a mai adăugat că forțele armate siriene și Hezbollah au avansat adânc în orașul Kafr "Abid, care este situat direct la sud de Balas și la est de Kafr" Abish, un punct strategic ce deschide calea forțelor pro-guvernamentale să împingă grupările islamiste spre granița de nord a Regiunii Idlib.

În ultimele 72 de ore patru dintre comandanții forțelor jihadiste au fost uciși, unul dintre aceștia fiind cunoscut sub titulatura de emir al Daghestanului Uwais Al-Daghestani.

În localitățile de lângă Alep unități de geniști ai armatei au curățat doua sate de dispozitive explozive pe care teroriștii le plantaseră în casele și pe terenurile agricole ale cetățenilor.

În Homs armata guvernamentală a încercuit gruparea islamistă FSA. Aviatia Siriană a lansat lovituri aeriene împotriva pozițiilor Jabhat al-Nusra din orașele Tirmaala și Jawalik , la 10 km nord de orașul Homs, rezultând distrugerea unor posturi jihadiste de comandă cu toate armele și munițiile din interiorul lor.

În același teritoriu incercuit Aviatia Siriană a distrus mai multe depozite de muniție și armament în Al-Ghanto și Talbiseh, 12 km la nord de orașul Homs.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews