ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele speciale siriene Cheetah au capturat un sat la est de Alep în drumul lor spre aeroportul Kuweires care este sub asediu ISIS. În două săptămâni ISIS a pierdut 40 de km în fața armatei siriene și a aliaților săi.

Jihadiștii au lansat un nou asalt masiv asupra aeroportului care a fost respins de soldații sirieni. Acest lucru s-a datorat în mare parte aviației ruse care a bombardat pozițiile ISIS inclusiv în timpul asaltului efectuat de jihadiști. Mai mult de 10 blindate pe care ISIS dorea să le folosească la asaltul aeroportului au fost distruse de raidurile aeriene rusești.

Între timp, la vest de aeroportul militar Kuweires, "Forțele Cheetah" în coordonare cu Forțele de Apărare Națională (NDF) au preluat controlul deplin asupra localității Dakwaneh, după schimburi de focuri intense cu ISIS în ultimele 72 de ore în zona Deir Hafer.

Forțele armate siriene au continuat înaintarea spre orașele strategice Sheikh Ahmad și Judaydeh care sunt în continuare sub control ISIS.

Vineri 23 octombrie Divizia a 4-a mecanizată a Armatei Siriene - în coordonare cu Hezbollah, Forțele de Apărare națională (NDF), Kataebat Al-Ba'ath ( Batalioanele Al-Ba'ath , și Harakat Al-Nujaba (grupare paramilitara Irakiana) au făcut mai multe progrese în provincia Alep reușind să captureze mai multe sate controlate de Al Nusra, Harakat Nour Al-Deen Al-Zinki, Harakat Ahrar Al-Sham și FSA.

Potrivit unei surse locale, în orașul Alep Armata Siriana și Hezbollah au capturat Ghayghar, fermele Al-Ajoubiyah , Tal Mafless, Balas și Jawar Al-Jahish după ciocniri înverșunate cu grupările islamiste Liwaa Suqour Al-Sham și Harakat Al-Nour Al-Deen Zinki.

Sursa a mai adăugat că forțele armate siriene și Hezbollah au avansat adânc în orașul Kafr "Abid, care este situat direct la sud de Balas și la est de Kafr" Abish, un punct strategic ce deschide calea forțelor pro-guvernamentale să împingă grupările islamiste spre granița de nord a Regiunii Idlib.

În ultimele 72 de ore patru dintre comandanții forțelor jihadiste au fost uciși, unul dintre aceștia fiind cunoscut sub titulatura de emir al Daghestanului Uwais Al-Daghestani.

În localitățile de lângă Alep unități de geniști ai armatei au curățat doua sate de dispozitive explozive pe care teroriștii le plantaseră în casele și pe terenurile agricole ale cetățenilor.

În Homs armata guvernamentală a încercuit gruparea islamistă FSA. Aviatia Siriană a lansat lovituri aeriene împotriva pozițiilor Jabhat al-Nusra din orașele Tirmaala și Jawalik , la 10 km nord de orașul Homs, rezultând distrugerea unor posturi jihadiste de comandă cu toate armele și munițiile din interiorul lor.

În același teritoriu incercuit Aviatia Siriană a distrus mai multe depozite de muniție și armament în Al-Ghanto și Talbiseh, 12 km la nord de orașul Homs.