ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Armata siriană a distrus în zona rurală Lattakia doua depozite de materiale explozive, arme și rachete. Conform agenției SANA aceste arme aveau ca țară de proveniență Arabia Saudită, Libia, Tunisia și Irak.

Agenția SANA precizează de asemenea că unități ale armatei siriene au anihilat mai multe grupări înarmate în Al-Sharoura, Al-Rawda, Zahia și Al-Sawda, o parte dintre combatanți fiind din Arabia Saudită, Qatar și Cecenia.


Președintele sirian Bashar al-Assad a declarat la Damasc că dorește ca Siria să coopereze cu Iranul, în scopul ”luptei împotriva extremismului și terorismului”. Assad a condamnat școala musulmană de gândire Wahhabi care ar reprezenta o amenințare globală, nu doar la adresa Iranului și Siriei , a precizat agenția SANA.

Regimul lui Assad aparține din punct de vedere religios grupării musulmane alawite, o ramură a musulmanilor șiiți. De asemenea Iranul este condus de un regim șiit. Wahhabismul este o ramură conservatoare a islamului sunnit, monarhia Arabiei Saudite fiind cel mai puternic susținător al acesteia.