ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bashar al-Jaafari, reprezentantul permanent la ONU din partea Siriei,  a denunțat într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul central din New York colaborarea armatei turce cu grupărilor armate rebele din zona Kasab , în provincia de coastă din Lattakia.

Conform declarațiilor diplomatului sirian Turcia a protejat și susținut atacul venit de pe teritoriul său în zona de frontieră siriano-turcă Kasab. Aceasta reprezintă o escaladare periculoasă și o încălcare a suveranității unui stat membru al ONU , a specificat acesta citat de Agenția Sana.

Al- Jaafari a precizat de asemenea gravitatea unui posibil atac al grupărilor rebele armate asupra convoaielor de arme chimice ce tranzitează zona  Lattakia și pericolul unui atac terorist chimic pe care aceștia l-ar atribui guvernului sirian. Diplomatul sirian a cerut consiliului să solicite guvernului turc oprirea oricărei agresiunii.

În regiunea Lattakia au avut loc mai multe confruntări între armata siriană și grupările militare rebele. Duminică armata turcă a doborât un avion militar sirian reclamând călcarea spațiului său aerian.