SO Vîntu a publicat, pe pagina de Facebook, un filmuleț în care vorbește despre corupție și despre valul de arestări din România ultimelor luni. Omul de afaceri susține că „în doze rezonabile, furtul și corupția sunt factori de progres".
„În doze rezonabile, corupția e un factor de progres. Tot în doze rezonabile, furtul e un factor de progres. În Germania, patronii au o cotă de 20% pe care și-o includ în costuri. E cota din care fură muncitorul german câte puțin, dar se creează o satisfacție. Să nu vă credeți cel mai oropsit și mai hoț popor din lume. Nici pomeneală. Numai că alții au curaj să accepte lucrul ăsta.
Nivelul de încasare a taxelor la bugetul de stat e undeva la 31-32%, restul unde sunt? Marea evaziune, marea corupție, dar mica corupție, aia în care furați voi unde e? În diferența asta”, afirmă Vîntu.

SO Vîntu spune că problemele nu vor rezolvate prin eliminarea corupției, ci dimpotrivă.
„E ipocrit ce se întâmplă azi. Într-adevăr, clasa politică trebuie schimbată, dar asta se poate face doar prin modificarea sistemului politic, nu prin arestarea tuturor oamenilor care mișcă în România. Ce se întâmplă e o exagerare impardonabilă. Epoca de azi e similară cu epoca proletcultistă. Hăituiți, alergați și aplaudați ca tonții nenorocirile care vi se întâmplă vouă. Nu băgându-i pe toți la pușcărie rezolvați probleme, nu aplaudând aceste excese ale unor judecători tâmpiți vă rezolvă probleme. Ceea ce se întâmplă azi vă agravează problemele”, susţine Sorin Ovidiu Vîntu.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews