ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetăţenii românii sunt printre cei mai nemulţumiţi din sud-estul Europei, în ceea ce priveşte sistemul de taxare şi politicienii, nemulţumirea faţă de aceste două aspecte fiind un fenomen general în regiune, relevă datele unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, preluat de Agerpres.
"Într-un top regional, România e la coada clasamentului când vine vorba de politicieni şi de sistemul de taxare", se menţionează în studiul realizat în şapte ţări din sud-estul Europei, care arată care este nivelul de mulţumire a românilor, comparativ cu statele din regiune, pentru diverse aspecte care contribuie la calitatea vieţii.

Potrivit cercetării, doar unul din zece români se declară mulţumit sau foarte mulţumit de sistemul de taxare (10,5%) sau de politicieni (8,2%).

În contextul în care nemulţumirea faţă de aceste două aspecte este un fenomen general în regiune, referitor la taxe, România ocupă penultimul loc cu o medie semnificativ mai mică decât cea a regiunii (10,5% România, faţă de 14,4% media regiunii).

Singurii mai nemulţumiţi decât românii în ceea ce priveşte sistemul de taxare sunt sârbii, cu un procent de 9,5%.

În ceea ce priveşte satisfacţia faţă de politicieni, România ocupă antepenultimul loc în regiune (8,2%), scoruri mai mici obţinând doar politicienii din Bulgaria (5,7%) şi Croaţia (4,7%).

În ciuda frământărilor sociale din ultima vreme, politicienii turci au de departe cea mai mare susţinere a populaţiei, cu un nivel de mulţumire de trei ori mai mare decât cel din România (30,3%).

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi din şapte ţări: România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia. Datele au fost culese în luna august 2013, din Panelul Daedalus Online, iar eşantioanele sunt reprezentative pentru populaţia din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani.

Daedalus Millward Brown este membră a reţelei globale Millward Brown, care are 82 de filiale în 52 de ţări, fiind unul din liderii cercetării de marketing şi expert în cercetări legate de advertising, comunicare de marketing, media şi brand equity.