ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile filipineze au decretat, luni, stare de urgenţă în localitatea Tacloban din insula Leyte unde, potrivit estimărilor autorităţilor provinciale, taifunul Haiyan ar fi provocat moartea a circa 10.000 de persoane, transmite EFE, preluată de Agerpres.

De asemenea, în zonă a fost impusă o interdicţie de circulaţie pentru toţi rezidenţii, cu scopul de a se împiedica actele de vandalism şi proliferarea altor delicte. Poliţia din Filipine şi forţele armate au suplimentat cu circa o mie de persoane efectivele în oraşul Tacloban, situat la 580 kilometri sud-est de capitala ţării, Manila, pentru a asigura liniştea şi ordinea în regiune.

Lipsa alimentelor de primă necesitate a făcut ca situaţia populaţiei să fie dificilă, în timp ce mii de persoane caută să-şi găsească un loc în elicopterele militare pentru a părăsi localitatea. Echipele de salvare nu au reuşit să ajungă peste tot în insulă şi multe zone sunt în continuare izolate, neexistând informaţii privind starea populaţiei.

http://youtu.be/H9YLb3TxmQY