ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mândria comunicaţiilor din SUA, divizia Motorola Mobility, va intra în patrimoniul industriei din China. Google a confirmat acordul de tranzacţie cu Lenovo, gigantul chinez care a cumpărat, de la IBM mai întâi divizia de computere personale iar cu puţine zile în urmă şi partea de servere.

Gigantul IBM, preluat de chinezi „pe bucăţi”

Conform Financial Times, chinezii vor plăti către Google suma de 2,9 miliarde dolari, o sumă mult mai mică decât aceea cu care Google preluase, în 2011, Motorola Mobility, respectiv 12,5 miliarde dolari. Potrivit sursei citate, Lenovo primeşte şi 2000 de patente.

Motorola a pierdut bătălia pe piaţa smartphone cu câţiva ani în urmă, fiind departe de top 5 al producătorilor mondiali. Aşa cum Lenovo a dus a ajuns nr. 1 pe piaţa PC-urilor personale (deşi este acum una în scădere, la nivel global), aşa se aşteaptă şi pe partea de smartphone.