ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că medicul Radu Zamfir a transmis ora pe care o vedea pe telefonul mobil, nu coordonatele locaţiei în care se afla.

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale protestează ferm faţă de afirmaţiile potrivit cărora doctorul Radu Zamfir ar fi trimis coordonatele geografice prin Sistemul 112. Dânsul a descris doar ce vedea în jurul său şi pe un ecran de telefon mobil, începând cu ora 19:30, doctorul Zamfir indicând ca şi coordonate ora afişată pe telefonul mobil, respectiv: 19,33,20/1, iar peste patru minute 19,37,20/1 care evident nu sunt cooordonate geografice. La solicitarea dispecerilor de a trimite o coordonată care începe cu 46 (latitudinea la care se află locul accidentului – n.r.), a refuzat să mai dea alte informaţii, spunând că a transmis informaţiile şi că nu mai dă nimic", se arată în comunicatul STS.

De asemenea, cei de la STS mai spun că medicul Sorin Ianceu nici măcar nu a apelat serviciul de urgenţă 112.

Anterior, medicul Zamfir, supravieţuitor al tragediei aviatice din Apuseni, susţinea că a discutat de mai multe ori cu operatorii de la 112 şi ca le-a transmis acestora coordonatele exacte ale locului unde se afla epava folosind GPS-ul de pe telefonul mobil.