ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţi şi senatori PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ, informează Mediafax. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere, 20 martie 2014, a fost depăşit. Acesta prevede reorganizarea STS ca departament de telecomunicații speciale în cadrul MAI, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiți sau eliberați din funcție prin decizia premierului.

În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat, forul decizional.