Cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland susțin că un consum mare de fructe și legume îi poate face pe oameni mai fericiți, consumul de opt sau mai multe porții de fructe și legume pe zi îmbunătățind starea mentală, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Cercetătorul Redzo Mujcic de la Universitatea din Queensland a declarat la un post de radio local că orientările actuale privind consumul de fructe și legume au fost în mare parte axate pe sănătatea fizică, și nu pe sănătatea mentală, iar acest studiu a urmărit alegerile oamenilor în ceea ce privește fructele și legumele și a făcut o evaluare a acestor preferințe în relație cu nivelul de satisfacție, stres și vitalitate al persoanelor respective.

Astfel, starea de fericire se instalează pe măsură ce fructele și legumele sunt consumate, însă există nivele optime, a declarat acesta la Australian Broadcasting Corporation (ABC). "Consumând aproximativ cinci fructe și cinci legume pe zi putem deveni mai fericiți decât suntem în mod obișnuit", a afirmat Mujcic, adăugând că nivelul optim de zece porții de fructe și legume consumate în decursul unei zile este atins de mai puțin de 10 la sută din cei intervievati.