ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Închişi sau deschişi la culoare, ochii spun multe despre sănătatea şi personalitatea oamenilor. Culoarea ochilor reflectă felul în care cineva face faţă durerii, au constatat cercetători de la Universitatea din Pittsburgh (SUA), relatează Agerpres.

Ei au urmărit îndeaproape 58 de femei însărcinate şi au observat că cele cu ochii deschişi la culoare au avut mai puţine dureri la naştere. Ele au fost şi mai puţin neliniştite, mai puţin deprimate şi au avut mai puţine gânduri negative decât cele cu ochi de culoare închisă după naştere.

Alte descoperiri făcute de cercetători au fost că oamenii cu ochi căprui au nevoie de mai puţin alcool ca să se îmbete decât cei cu ochi de culoare deschisă, fiind prin urmare mai puţin susceptibili să fie alcoolici. Oamenii cu ochi de culoare închisă au reflexe mai rapide decât cei cu ochi albaştri şi sunt mai talentaţi la sport.

De asemenea, persoanele cu ochi de culoare deschisă sunt mai eficiente în activităţi care implică planificare şi structurare a timpului. Tot ei sunt mai înclinaţi să dezvolte un diabet de tip 1 şi să sufere o pierdere de auz într-un anumit moment al vieţii.