ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu despre profilul psihologic al poporului român, realizat de Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la Universitatea Babeş-Bolyai, arată că românii sunt ambiţioşi, boemi dar şi indisciplinaţi, arată Ştirile TVR.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Daniel David, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la Babes-Bolyai, coordonatorul studiului a spus că românii au sensibilitate afectivă crescută, acceptă autoritatea şi tradiţiile, creativi şi boemi. Conform acestuia, românii trec uşor dintr-o stare în alta.

Studiul afirmă că românii au o "autonomie" redusă, derivată din faptul că suntem calzi în relaţiile interpersonale.

În comparaţie cu americanii, românii sunt mai nevrotici. Adaptarea la ambianţă socială - este mai ridicată la români decât la americani, atunci când este evaluată de alţii.

La acest nivel o componentă importantă este Spiritul Gregar, care este mai ridicat la români decât la americani.

Deschiderea psihologică este însă mai ridicată la americani decât la români, când este autoevaluată, şi este mai ridicată la romani decât la americani, când este vorba de evaluarile făcute de alţii.

Agreabilitatea este mai ridicată în comparaţie cu locuitorii de peste Ocean, dar americanii sunt mai conştiincioşi.