ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O asociaţie de activişti atei a stârnit indignare în Statele Unite, după ce a cerut şi a obţinut dărâmarea unei cruci de pe marginea unui drum din Lake Elsinore, ce fusese ridicată de către mama unui băiat care murise acolo, informează Fox News.

AnnMarie Devaney a fost nevoită să dea jos crucea care comemora faptul că fiul său de 19 ani, Anthony, a murit în acel loc lovit de maşină acum doi ani. Asociaţia Umanistă Americană a i-a cerut să o dea jos, pentru că încalcă principiul constituţional al "separării Bisericii de Stat", în caz contrar urmând să o raporteze autorităţilor.

Plângând, femeia a luat crucea fiului său, dar a fost emoţionată să vadă cum oameni care auziseră de problema ei au venit şi au pus alte şase cruci în locul celei iniţiale! Totul a fost cu atât mai emoţionant, cu cât una din persoane era mama vitregă a şoferului care l-a lovit pe Anthony, cel în memoria căruia se ridicase crucea.

"Este atât de meschin să ceri scoaterea unei cruci...Era alegerea lui să fie creştin. Ce e greşit în a ridica o cruce?", a spus mama lui Anthony, citată de Fox News.

Asociaţia Umanistă Americană nu este la prima ispravă de acest fel. Organizaţia a obţinut ordinul unui judecător pentru interzicerea construcţiei unui monument în acelaşi oraş, pentru că reprezenta un soldat ce îngenunchia în faţa unui mormânt cu cruce.

cruci-marginea-drumului-sua