ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


America este într-un punct important în ceea ce priveşte două chestiuni ce împart naţiunea în două: căsătoriile homosexuale şi avortul.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În ceea ce priveşte căsătoriile homosexuale, Curtea Supremă de Justiţie a SUA a anunţat vineri că este de acord să decidă dacă statele americane au dreptul să interzică acest gen de mariaj. Cei nouă judecători au decis să evalueze decizia Curţii de Apel care menţinut interdicţia căsătoriilor homosexuale în Ohio, Michigan, Kentucky şi Tennessee.

Practic, Curtea de Apel a stabilit că statele au dreptul să stabilească regulile pentru căsătorie. În aceste condiţii, Curtea Supremă de Justiţie a anunţat că va interveni şi va asculta argumentele părţilor şi va decide, cel mai probabil, până în Iunie.

Curtea Supremă de Justiţie va adresa două chestiuni: al 14-lea amendament cere unui stat să recunoască o căsătorie între persoane de acelaşi sex şi dacă statele trebuie să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex încheiate în afara graniţelor statale.

Administraţia Obama va încuraja Curtea Supremă de Justiţie să legalizeze căsătoriile homosexuale, a anunţat procurorul general Eric Holder.

"Ne pregătim să trimitem o informare de tipul "prietenii instanţei" care va încuraja Curtea Supremă să se asigure că egalitatea instituţiei căsătoriei devine o realitate pentru toţi americanii", a spus el.

În altă ordine de idei, majoritatea republicană a Congresului va înainta preşedintelui Obama un proiect de lege ce ar urma să intezică avortul după a 20-a săptămână de sarcină.

Denumit "Legea Protecţiei Copilului Nenăscut Ce Simte Durerea", actul normativ va fi votat pe 22 ianuarie, dată ce coincide cu a 42-a aniversare a cazului Roe vs Wade, ocazie cu care s-a legalizat avortul în SUA.

Preşedintele Obama a anunţat că îşi va volosi dreptul de veto pentru a bloca legea, deşi sondajele arată că majoritatea americanilor este în favoarea acestui act legislativ. Dacă s-ar adopta legea, specialiştii afirmă că aproximativ 18.000 de copii ar fi salvaţi, anual.

Conform medicilor la 20 de săptămâni, copilul poate auzi şi recunoaşte vocea mamei, va începe să mişte, iar unghiile îi vor creşte. Bătăile inimii vor putea fi auzite cu un stetoscop.Studiile arată că sunt şanse ca bebeluşul, deşi cântăreşte doar 310 grame, să supravieţuiască unei naşteri la acest moment.

copil-la-20-de-saptamani