Guvernatorul statului american Indiana, Mike Pence, a promulgat joi o lege menită să protejeze libertatea religioasă, informează AP.

Aceasta îi dă posibilitatea unei persoane să refuze a îndeplini un serviciu sau o prestație, dacă acestea sunt împotriva credinței individului. Termenul de "persoană" a fost definit astfel încât să includă şi instituţii religioase, afaceri sau asociaţii.

[P] FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII - comanda online

De la promulgarea legii, statul Indiana a fost puternic criticat de către organizațiile și lobby-ul homosexual, care acuză noul act normativ de discriminare.

"Legea nu este despre discriminare ci oferă putere oamenilor să îşi confrunte guvernul dacă acesta îşi depăşeşte prerogativele", a declarat Pence.

Mai multe sute de persoane, susținătoare ale persoanelor homosexuale, s-au strâns în această dimineață pentru a protesta împotriva legii, dar guvernatorul a declarat că "nu se va schimba nimic" în privința actului normativ.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews