ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intenţia unei comunităţi ortodoxe româneşti de a deschide o parohie pe teritoriul statului american California s-a dovedit a fi mai grea decât s-ar fi aşteptat.

Membrii parohiei "Invierea Domnului" din California au dorit să deschidă un lăcaş de cult în cartierul Rio Linda din Sacramento, dar s-au lovit de refuzul autorităţilor locale. Reprezentantul românilor, Brad Dacus, a spus că unul din motivele invocate de către autorităţile californiene este acela că sunt deja multe biserici acolo. Un altul era că locul găsit de ortodocşii români este prea aproape de un bar şi astfel că nu este "compatibil" cu cartierul.

"Nu este treaba guvernului să ne dicteze de câte biserici avem nevoie", a afirmat Brad Dacus, reprezentantul legal al comunităţii româneşti, citat de portalul One News.

Avocatul a afirmat că românii sunt şocaţi de similarităţile cu perioada comunistă din România de dinainte de '89: "Au găsit o parte din ostilitatea cu care erau trataţi în România, pe când erau persecutaţi pentru că erau creştini".