ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a anunțat că SUA se retrag din Consiliul pentru Drepturile Omului (UNHRC). Decizia vine la o zi după ce Biroul Înaltului Comisar ONU a criticat politica SUA de a separa copiii de părinții lor migranți la granița cu Mexicul. Haley acuză consiliul, la rândul său, că nu îi trage la răspundere pe cei care nu respectă drepturile omului și are o atitudine negativă față de Israel, anunță CNN.
 
„Astăzi SUA au luat atitudine față de cei care nu respectă drepturile omului prin retragerea din UNHRC. Prin protejarea celor care nu respectă drepturile omului și implicarea în campanii de denigrare împotriva țărilor democratice, UNHRC se face de râs, își face membrii de râs și misiunea sa. Timp de mai mulți ani, UNHRC a fost implicat în mai multe abuzuri anti-americane și anti-Israel iar zilele participării SUA s-au încheiat”, a anunțat pe Twitter și vicepreședintele Mike Pence. 
 
De două luni, părinții familiilor care intră ilegal în SUA dinspre Mexic sunt urmăriți și încarcerați iar copii lor sunt ținuți în centre de retenție, în așteptarea verdictului pentru părinți. Politica separării a fost instaurată după ce ministrul Justiției, Jeff Sessions, a decis să aplice din aprilie conceptul de „toleranță zero” în privința migrației. „SUA nu vor fi o tabără de migranți sau un centru de retenție pentru refugiați. Uitați-vă ce se întâmplă în Europa și în alte locuri ale lumii; nu pot accepta așa ceva în SUA, nu face parte din planurile mele”, susține președintele Donald Trump, potrivit www.rfi.ro. 
 
Situația a iscat o polemică aprigă în SUA. Potrivit unui sondaj CNN, 67% din persoanele interogate dezaprobă separarea familiilor la frontiera mexicană.