ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA şi Federaţia Rusă nu îşi doresc un colaps al guvernului şi instituţiilor siriene, care să lase loc liber pentru grupări extremiste, a declarat directorul CIA, John Brennan.

[P] Istoria Romanilor – Academia Romana – comanda online

Statele Unite nu îşi doresc un colaps al guvernului şi instituţiilor siriene, care să lase loc liber pentru grupări extremiste între care Statul Islamic - a declarat directorul CIA, John Brennan, scrie site-ul almanar.com.lb.

El a precizat că, din acest punct de vedere, interesele americane coincid cu cele ale Federaţiei Ruse şi ale statelor din regiune.

John Brennan a precizat că elementele extremiste fac progrese în anumite regiuni ale Siriei şi că ultimul lucru pe care şi-l doreşte comunitatea internaţională ar fi ca acestea să captureze Damascul.

Directorul CIA a pledat, de asemenea, şi pentru susţinerea rebelilor sirieni moderaţi.

Washingtonul se pronunţase, anterior, pentru o schimbare de regim în Siria şi chiar ameninţase că va interveni militar împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Acesta a fost sprijinit, în cei mai bine de patru ani care au trecut de la declanşarea războiului civil, de Iran şi de Federaţia Rusă.

Armata Siriană Liberă care, în prima parte a conflictului, reprezenta forţa dominantă a rebelilor, a pierdut teren din cauza subfinanţării şi a lipsei de armament.

În prezent, forţele laice care i se opun lui Bashar al-Assad reprezintă o minoritate şi chiar şi între rebelii consideraţi frecventabili, cele mai bine organizate grupări sunt tot islamiste, chiar dacă ideologia lor nu este atât de extremistă ca cea a Statului Islamic şi Frontului Al-Nusra.

Aceste grupări islamiste sunt sprijinite de monarhiile sunnite din Golful Persic.