ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai recentă amânare a lansării primului smartphone creat de Samsung cu sistemul de operare Tizen este pe perioadă nedeterminată. Zilele trecute a avut loc în Moscova un eveniment dedicat dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Tizen.

Tot atunci, ar fi trebuit să aibă loc o lansare oficială a dispozitivului Samsung Z, primul smartphone cu Tizen. Aceasta din urmă nu numai că nu a avut loc, dar nici măcar nu s-a vorbit despre ea.

Într-un interviu cu cei de la The Verge, oficialii companiei au fost cât se poate de transparenţi pe acest subiect, cu excepţia oferirii unei date de lansare ulterioare.

Samsung va continua să investească în Tizen şi în crearea unui ecosistem pentru el, dar nu va lansa în viitorul apropiat un smartphone cu aceasta.

Fără un comentariu oficial pe acest subiect, cei mai mulţi cred că această amânare are legătură cu lipsa de aplicaţii decente capabile să oblige numeroşi utilizatori de Android să tranziţioneze către Tizen.

Degeaba există numeroase parteneriate cu dezvoltatori şi concursuri pentru stimularea financiară a acestora, dacă aplicaţiile atrăgătoare nu ajung în magazinul virtual al platformei.

Telefonul cu Tizen a mai venit în discuţie la începutul acestui an, când, prin intermediul unui parteneriat cu operatorul japonez NTT DoCoMo, Samsung ar fi vrut să creeze o lansare exclusivă.

Proiectul a eşuat lamentabil, când oficialii operatorului de telefonie au renunţat la idee, pe motiv că această piaţă deja este prea aglomerată de competitori.