ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a anunțat că importuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari vor fi taxate cu 10%, ca răspuns la decizia Chinei de a majora tarifele asupra unor mărfuri americane care valorează 50 de miliarde de dolari, informează agențiile internaționale de presă.
 
Într-un comunicat transmis de Casa Albă, Trump a afirmat că a cerut reprezentantului SUA pentru comerț să stabilească produsele care vor fi supuse noilor taxe. "Aparent, China nu are intenția de a-și schimba practicile incorecte legate de achiziționarea proprietăților intelectuale și tehnologiei americane. În loc să modifice aceste practici, amenință acum firme, muncitori și fermieri din Statele Unite care nu au făcut nimic rău", a afirmat Trump, potrivit www.agerpres.ro. 
 
Vinerea trecută, președintele american declarase că va continua procesul de taxare cu 25% a unor produse chinezești în valoare de 50 de miliarde de dolari. Beijingul a reacționat prin măsuri de retorsiune și promite că va adopta în continuare măsuri largi, atât cantitative, cât și calitative pentru a se apăra. 

Statele Unite înregistrează un deficit de 375 de miliarde de dolari în comerțul bilateral cu China. Cele două state par să se îndrepte spre un conflict comercial deschis, după ce negocierile nu au reușit să rezolve plângerile părții americane privind politica industrială a Chinei, accesul pe piața chineză și deficitul atins în relația comercială.