ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Construcția de hidrocentrale situate la altitudini între 800 și 1500 de metri ar putea fi sistată. Așa cer autoritățile de mediu de la Bruxelles, iar Ministerul Apelor și Pădurilor din România se conformează.
 
Măsura va fi luată prin hotărâre de guvern, proiectul de HG fiind acum în dezbatere publică. Direct afectată de această prevedere este Hidroelectrica, cea mai mare companie a statului român, care ar putea fi obligată să abandoneze proiecte deja începute. În momentul de față, sunt în proiect sau în diverse stadii de execuție, la înălțimi de peste 800 de metri, șase amenajări hidroenergetice în care au fost investite peste 200 de milioane de euro. Odată finalizate, acestea ar produce 1,1 TWh de energie electrică pe an.
 
Hidroelectrica a anunțat, pentru primele șase luni ale acestui an, un profit net de 962 de milioane de lei, cel mai mare din istoria companiei. Hidroelectrica are active în valoare de peste 4 miliarde euro iar numărul de angajați se apropie de 4.000.