Construcția de hidrocentrale situate la altitudini între 800 și 1500 de metri ar putea fi sistată. Așa cer autoritățile de mediu de la Bruxelles, iar Ministerul Apelor și Pădurilor din România se conformează.
 
Măsura va fi luată prin hotărâre de guvern, proiectul de HG fiind acum în dezbatere publică. Direct afectată de această prevedere este Hidroelectrica, cea mai mare companie a statului român, care ar putea fi obligată să abandoneze proiecte deja începute. În momentul de față, sunt în proiect sau în diverse stadii de execuție, la înălțimi de peste 800 de metri, șase amenajări hidroenergetice în care au fost investite peste 200 de milioane de euro. Odată finalizate, acestea ar produce 1,1 TWh de energie electrică pe an.
 
Hidroelectrica a anunțat, pentru primele șase luni ale acestui an, un profit net de 962 de milioane de lei, cel mai mare din istoria companiei. Hidroelectrica are active în valoare de peste 4 miliarde euro iar numărul de angajați se apropie de 4.000.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews