ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pasionații de Lego din toată țara, dar și din străinătate, și-au dat întâlnire la Muzeul Etnografic din Cluj. Cinci milioane de piese Lego, cântărind peste o tonă, au fost folosite pentru a realiza cea mai mare expoziție de gen din România.

Alicu Sever, ambasador Lego Asociația Brickenburg, arată că realizarea unei construcții lego poate dura de la câteva luni la câțiva ani:
„Expoziția este o sărbătoare a fanilor Lego, toată lumea care o vizitează se bucură. Sunt construcții spectaculoase, baze spațiale, elemente fantastice, de la Lord of the Rings la Războiul Stelelor, totul organizat din piese lego.”

Clujenii pot vedea Ateneul Român, palatul Taj Mahal sau zgârie nori integral din piese Lego. Vedetea evenimentului este însă o scenă amănunţită din viaţa cotidiană a satului maramureșan.

Grigore Tomoioagă, autorul satului maramureșean din Lego, a explicat de unde i-a venit ideea de a face această construcție:
„M-am născut în Maramureș, trăiesc în Maramureșul istoric, am reușit să trăiesc pe lângă case bătrânești și ar fi păcat să nu imortalizăm și în piese Lego. E pasiune și un pic de dragoste pentru Maramureș.”

Dacă în scena satului din Maramureș se ascund 15 mii de piese, într-o lucrare ce ţine de fantastic regăsim nu mai puţin de 40 de mii de elemente Lego. Expoziția prezintă lucrări spectaculoase, realizate integral din piese Lego. Printre ele, secvențe din ”Stăpânul Inelelor” sau ”Războiul Stelelor”.