ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal uriaş a izbucnit în Germania după ce una dintre cele mai cunoscute publicaţii din această ţară a apărut cu o copertă controversată, în care cancelarul Angela Merkel apare alături de ofiţeri nazişti în faţa unor ruine din Grecia.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

"Cum îi privesc europenii pe nemţi - Superioritatea germană", este titlul materialului din Der Speiegel.

Jurnaliştii tratează în articol problemele dintre Germania şi Grecia pe tema despăgubirilor pe care Berlinul le-ar datora Atenei pentru pagubele provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Disensiunile dintre Grecia şi Germania pe tema măsurilor economice pe care Atena trebuie să le implementeze au luat o nouă turnură după ce guvernul lui Tsipras a recurs la retorica datoriilor istorice.

Grecii susţin că trebuie să primească 11 miliarde de euro ca despăgubiri pentru masacrul din Distomo, în care trupele SS au ucis 214 de localnici pe 10 iunie 1944.