ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ar urma să fie împărţită de Ungaria şi Rusia - acesta este unul dintre lucrurile pe care le-au discutat la Budapesta premierul maghiar Viktor Orban şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Vizita lui Putin la Budapesta e deosebit de importantă faţă de conflictul din Ucraina şi interesează şi pe cei ce sunt preocupaţi de situaţia din România, explică Ziua News.

Orban, conform analiştilor politici europeni, ar fi gata să se alăture Rusiei în cazul unui război pan-european, din dorinţa de a reface Ungaria Mare, explică sursa citată.

Din informaţii culese de SRI, s-au intensificat mişcarea subterană a separatiştilor şi autonomiştilor din Ţinutul Secuiesc, ca şi legăturile acestora cu Garda Maghiară care are o activitate intensă în HarCov, cu segmente în Mureş, Arad, Oradea şi Satu Mare, adică în Transilvania - România.

În România, SRI ar fi fost destructurat. Demisia lui Maior e foarte importantă, dar şi decredibilizarea interimarului Florian Coldea. SRI ar fi dat mai multă atenţie evenimentelor de la Bucureşti decât celor din ţară, mai ales cu mişcarea subversivă din Harghita şi Covasna.

La momentul oportun, susţine Ziua News, împreună cu Garda Maghiară şi Jobbik, simultan cu ameninţarea Rusiei, ar urma evenimente sângeroase în Ţinutul Secuiesc, menite să destabilizeze România, după scenariul separatiştilor din Ucraina. Ţinutul Secuiesc va rupe România în două (de la jumătatea teritoriului), aşa cum Ungaria va rupe Europa în două. Rusia şi-ar extinde influenţa pe cel puţin jumătate din Europa de Est, pe teritorii pe care mai apoi să le anexeze, iar Ungaria şi-ar redobândi teritoriile revendicate din România, vestul Ucrainei si de la sud de Dunăre.

Aceleaşi surse afirmă că n-ar fi exclus ca, în urma presiunii militare ruseşti, NATO şi UE să cedeze prin tratative aceste teritorii, iar România să fie trădată încă o dată de Occident.