ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Director al SRI a reacționat luni la declarațiile făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, după condamnarea sa la 3 ani și șase luni de închisoare, când a afirmat că nu îi este teamă nici de Iohannis, nici de Hellvig. Conducerea SRI consideră că se încearcă denigrarea și atragerea serviciului secret într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false. 

„SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituției și îi asigură pe partenerii interni și externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea națională.(...) Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toți cetățenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menținere a instituției în afara dezbaterilor politice și de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea națională”, se arată în comunicatul instituției.
 
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, vineri, că rămâne la conducerea partidului și a majorității parlamentare, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonțu, nici Laura Codruța Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea și nici alții. Întrebat luni, după transmiterea comunicatului SRI, de ce l-a nominalizat și pe directorul Serviciului Român de Informații, Dragnea a spus scurt și tăios că „a cedat și el Statului Paralel”. 

Consiliul Director este organismul deliberativ al Serviciului Român de Informații, compus din directorul instituției, prim-adjunctul și adjuncții acestuia, precum și din șefi ai unor unități centrale și teritoriale. Președintele Consiliului Director este directorul Serviciului Român de Informații.