ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După afirmațiile premierului Victor Ponta conform cărora „dacă cele 3 milioane de români din diaspora ar cotiza cu 10 euro pe lună la bugetul social al României ar fi o cotizaţie pe care am simţi-o“, o româncă stabilită în Canada i-a adresat lui Victor Ponta o scrisoare în care critică afirmațiile făcute, scrie b1.ro.

Românca îşi intitulează postarea de pe blogul personal „Dacă tăceaţi, plagiator rămâneaţi...“ şi mărturiseşte că, iniţial, a crezut că declaraţiile premierul sunt o glumă, însă când a realizat că sunt reale, Veronica spune că nu ştia cum să reacţioneze, dacă să râdă sau să plângă.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
“Când am realizat că știrea este cât se poate de serioasă, nu am știut dacă ar trebui să râd sau să plâng. Să râd pentru că vă tăiați singur craca de sub picioare și pentru că dați semne clare și mult prea timpurii de… astenie de primavară, sau să plâng pentru că sunteți Premierul României și vă comportați ca un bandit vrând să băgați mâna în buzunarele oamenilor care muncesc cinstit pentru a avea un trai decent”, spune Veronica.

“Păi domnule Ponta, de ce ar trebui să contribuim noi la școli, spitale, drumuri, pensii sau șomaj? Ne veți da pensii? Vom beneficia de servicii medicale gratuite în eventualitatea în care ne vom îmbolnăvi atunci când ne vom afla în țară? Ne veți plăti ajutor de șomaj în cazul în care vom rămâne fără serviciu? Noi plătim taxe și impozite în țările în care ne aflăm pentru că aici beneficiem de servicii medicale, sistem de învățământ public, fonduri de pensii, ajutor de șomaj, infrastructură. Sau poate că vă gândiți că ar trebui să cotizăm din mărinimie, sau din patriotism?”, se întreabă tânăra.