ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump ar fi declarat la recentul summit G7 din Canada că NATO este "la fel de rea ca NAFTA" ( Acordul de comerț liber nord-american), tratat pe care dorește să-l modifice pentru a apăra mai eficient interesele economice americane.
 
Comentariul, confirmat de un diplomat European și publicat de site-ul american Axios, întărește temerea că aliații transatlantici nu se îndreaptă spre o atenuare a divergențelor dintre ei în cursul summitului de luna viitoare. Reuniunea Alianței Nord-Atlantice ar urma să se desfășoare în zilele de 11 și 12 iulie la Bruxelles, iar Donald Trump, în opinia căruia Europa exploatează SUA cheltuind insuficient în materie de apărare, ar urma să-și reafirme poziția față de acest subiect.
 
Remarca lui Trump a fost făcută publică în timp ce Casa Albă și Kremlinul au anunțat că Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească la Helsinki, în Finlanda, chiar după summitul NATO.