Statele Uniunii Europene au aprobat în unanimitate impunerea de tarife vamale pe produse în valoare de 2,8 miliarde de euro provenite din SUA, după ce Washingtonul a aplicat tarife pentru oțelul și aluminiul provenit din UE, susțin surse europene, citate de Reuters.

SUA au impus de la 1 iunie tarife de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru importurile de aluminiu din UE, Canada și Mexic, punând astfel capăt derogărilor care erau în vigoare din martie. Drept răspuns, Mexicul aplică de săptămâna trecută tarife vamale pentru produse americane pornind de la oțel și până la carne de porc și bourbon, iar Canada a anunțat că va impune de la 1 iulie măsuri de retorsiune pentru exporturi americane de 12,9 miliarde dolari. 
 
Decizia SUA afectează exporturi europene în valoare de 6,4 miliarde de dolari. Răspunsul UE se materializează prin aplicarea unor tarife de 25% pentru produse americane cum ar fi motocicletele, blugii, sucul de portocale și bourbonul. Măsurile aprobate trebuie adoptate de Comisia Europeană, care se va reuni pe 20 iunie, acestea urmând să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii iulie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews