ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Uniunii Europene au aprobat în unanimitate impunerea de tarife vamale pe produse în valoare de 2,8 miliarde de euro provenite din SUA, după ce Washingtonul a aplicat tarife pentru oțelul și aluminiul provenit din UE, susțin surse europene, citate de Reuters.

SUA au impus de la 1 iunie tarife de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru importurile de aluminiu din UE, Canada și Mexic, punând astfel capăt derogărilor care erau în vigoare din martie. Drept răspuns, Mexicul aplică de săptămâna trecută tarife vamale pentru produse americane pornind de la oțel și până la carne de porc și bourbon, iar Canada a anunțat că va impune de la 1 iulie măsuri de retorsiune pentru exporturi americane de 12,9 miliarde dolari. 
 
Decizia SUA afectează exporturi europene în valoare de 6,4 miliarde de dolari. Răspunsul UE se materializează prin aplicarea unor tarife de 25% pentru produse americane cum ar fi motocicletele, blugii, sucul de portocale și bourbonul. Măsurile aprobate trebuie adoptate de Comisia Europeană, care se va reuni pe 20 iunie, acestea urmând să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii iulie.