ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


15 septembrie 2014, Arad. Început de an școlar la Colegiul ”Csiky Gergely”. UDMR, formaţiunea aflată la guvernare în România din 1996, cu mici excepţii, este invitată la festivitatea de deschidere. Participă Bognár Levente, viceprimarul municipiului Arad și președintele UDMR Arad, și Horváth Levente, membru UDMR, secretar de stat în Ministerul Muncii, scrie Dan Tănasă.

Pe scena pe care a avut loc festivitatea, în faţa tuturor celor prezenţi, a fost arborat și un drapel al Ungariei! Acest lucru este strict interzis, încalcând prevederile art. 6 din H.G. nr. 1157/2001 și constituie contravenție potrivit art. 24 H.G. nr. 1157/2001.

Nu este pentru prima oară când, sfidător, steagul Ungarie este arborat pe teritoriul României. Autorităţile statului însă nu iau nicio măsură.

Drapelul Ungariei și steagul secuiesc sunt arborate permanent, pe catarge, în fața Casei de Cultură din Gheorgheni, județul Harghita. Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), este binecunoscut pentru atitudinea sa șovină și antiromânească.

Pe 20 august2014, membrii organizației de extremă dreaptă ”Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate” (HVIM) au arborat în centrul municipiului Târgu Secuiesc drapelul Ungariei. Aceştia s-au lăudat pe Facebook cu acţiunea lor.

Autorităţile locale din municipiul Târgu Secuiesc au arborat oficial, pe 27 iulie, două steaguri secuieşti de mari dimensiuni în faţa unei foste cazărmi militare din localitate.