ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Că o parte din jurnaliştii din România nu-şi respectă meseria este un lucru arhicunoscut. Unul din aceste cazuri a fost dezvăluit zilele acestea şi este simptomatic pentru situaţia din presa română.

Astfel, un reporter al Ştirilor PRO TV a realizat un reportaj despre zgomotul produs de lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului. Pentru a-şi susţine demersul, reporterul Adriana Stere a intervievat doi locatari. Unul dintre ei s-a plâns de aparatele de sudură din şantier.

Numai că, în urma investigaţiilor Patriahiei, s-a aflat că acesta are balconul spre curtea interioară a blocului, fără niciun fel de vizibilitate spre şantier.

Conform biroului de presă al Patriarhiei, reporterului Adriana Stere i s-a retras acreditarea, în schimb aceasta ameninţându-l pe Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Conducerea Ştirilor ProTV nu a luat nicio măsură împotriva jurnalistei.