ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vechiul consilier strategic al lui Donald Trump, Corey Lewandowski, a explicat care sunt condițiile pentru o nouă candidatură a fostului președinte în 2024. 

Există trei factori pe care Donald Trump îi va lua în considerare pentru a evaluarea revenirii în cursa prezidențială în anul 2024, spune Lewandowski.

Acești factori sunt: sănătatea, influența politică și banii.

Trump „împlinește 75 de ani pe 14 iunie, așa că primul factor este, evident, sănătatea sa”, a declarat Corey Lewandowski pentru Just the News.

Dacă ar fi ales în 2024, Trump ar avea 78 de ani (actuala vârstă a lui Biden) când va începe mandatul.

După o campanie în care Trump a ridicat în repetate rânduri semne de întrebare despre abilitatea lui Joe Biden de „a lega două propoziții”, fostul președinte ia foarte în serios chestiunea vârstei – inclusiv sănătatea fizică și mentală.

Totuși, Trump „se află într-o formă incredibilă și este în mod evident un tip foarte activ”, spune Lewandowski, unul dintre cei mai vechi și mai de încredere consilieri politici ai fostului președinte.

Cei care s-au întâlnit recent cu Trump la Mar-a-Lago au relatat că acesta este mai slab și duce un stil de viață mai sănătos decât o făcea la Washington.

Urmează apoi chestiunea alegerilor de la jumătatea mandatului, din 2022, care vor reprezenta testul privind influența politică pe care o mai păstrează Trump.

El a arătat foarte clar că intenționează să joace un rol proeminent în eforturile Republicanilor de a recâștiga majoritățile atât în Camera Reprezentanților cât și în Senat.

Mai mult, pe lângă impactul pe care dorește să îl aibă în alegerile generale, Trump vizează să joace un rol decisiv și în cele primare, unde urmărește să îi îndepărteze pe Republicanii care au votat în favoarea destituirii lui.

În fruntea listei celor vizați sunt reprezentanții Adam Kinzinger din Illinois, Anthony Gonzales din Ohio, Liz Cheney din Wyoming și senatoarea Lisa Murkowski de Alaska.

Măsurarea eficienței eforturilor lui Trump la jumătatea mandatului va fi un instrument important pentru evaluarea posibilității revenirii în 2024.

„Care este capacitatea noastră de a recuceri Camera și Senatul? Și care este influența lui în această acțiune?”, a explicat Lewandowski.

Pe baza istoriei rezultatelor la alegerile de la jumătatea mandatului, din 2022, combinate cu actualele tendințe politice, Republicanii par pentru moment într-o poziție excelentă de a recuceri majoritatea în Cameră peste un an.

Senatul rămâne un semn de întrebare, în condițiile în care câțiva Republicani proeminenți se retrag la sfârșitul acestui mandat, iar mai mulți titulari de mandate din statele „swing” sunt favoriți să fie realeși.

Alegerile din 2022 vor arăta comportamentul alegătorilor Republicani în peisajul politic post-Trump, ceea ce va oferi echipei lui Trump o mai bună înțelegere a perspectivelor pentru 2024.

Banii sunt al treilea factor crucial avut în considerare de Trump: cum vor arăta cifrele colectării de fonduri ale fostului președinte în câțiva ani?

Make America Great Again, noul super PAC (comitet de acțiune politică) al lui Trump, al cărui președinte este chiar Lewandowski, organizează primul său eveniment de strângere de fonduri în acest weekend la clubul de golf al lui Trump de la Bedminster, unde fostul președinte a revenit recent, după ce a petrecut iarna în Florida.

Prețul minim de intrare va fi de 250.000 de dolari, iar Lewandowski spune că se așteaptă la o mulțime de participanți.

Banii obținuți de super PAC ar putea fi folosiți de Trump fie pentru a-i ajuta pe candidații preferați în timpul ciclului din 2022, fie puși deoparte pentru 2024.

Cu puțin timp înainte de a părăsi Casa Albă, Donald Trump a lansat și un PAC Save America, care a strâns zeci de milioane de dolari din decembrie încoace.

Toți cei trei factori „sunt aliniați în prezent foarte favorabil pentru fostul președinte Trump”, comentează Lewandowski.

Însă el a avertizat: „este un ciclu electoral lung… așa că va mai dura ceva timp până când va lua o decizie”.