ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manualele digitale ar putea fi retrase din şcoli, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, anularea contractului dintre Siveco-Litera şi Ministerul Educaţiei.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Astfel, magistraţii au admis în parte contestaţia formulată de o altă firmă care a participat la licitaţia de atribuire a contractului, concluzionând că nu s-au îndeplinit procedurile necesare, informează Realitatea TV citată de Ziare.com.

Licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei pentru manualele digitale a fost una care a trezit numeroase controverse şi contestări. În 2013, ministrul de atunci, Remus Pricopie, anunţa că elevii vor învăţa şi după manuale digitale, licitaţia fiind demarată un an mai târziu, în primăvara lui 2014.

Pe 4 august au fost anuntaţi câştigătorii, CD Press SRL şi Siveco, dar peste 11 edituri au contestat rezultatul la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Ulterior, Federaţia Editorilor din România a depus inclusiv la DNA sesizări privind "vicierea rezulatelor licitaţiei şi pentru suspiciunea ca dincolo de această licitaţie există interese mult mai mari".