ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eveniment cultural de exceptie pe malul Dunării, în Caraș-Severin. Din inițiativa părintelui Ion Nedelcu de la parohia Adormirea Maicii Domnului din Moldova Nouă și a tenorului Mircea Șonea, în 2016 avea loc prima ediție a ,,Serii de operă în Natură”. Regalul muzical a devenit o tradiție și sâmbătă își așteaptă publicul la cea de-a treia ediție. 
 
De fiecare dată, organizatorii încearcă să aducă pe pitoreasca faleză a Dunării nume noi în program. La prima ediție a încântat auditoriul mezzosoprana Gabriela Varvari. De această dată își vor da concursul pentru un spectacol de excepție soprana Laura Mărginean, mezzosoprana Silvia Antemia, tenorul Mircea Șonea, baritonul Alexandru Mocan și pianista Aida Marc. Spectacolul va avea loc pe 23 iunie de la ora 19.00 și are intrarea liberă. 
 
Evenimentul constituie și un fericit preambul pentru Ziua Internațională a Dunării. Tot la Moldova Nouă, în perioada 24-29 iunie, pasionații de pictură pe sticlă își vor putea testa talentul și imaginația în cadrul unui atelier organizat cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Dunării.

Potrivit Casei de Cultură Moldova Nouă, „Dunărea în ochii tăi” va fi tema evenimentului coordonat de Gloria Iadranca Brăila, profesor de educație plastică în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”. Organizatorii vor pune la dispoziția artiștilor toate materialele necesare. Cei interesați de eveniment se pot înscrie fie personal, la Casa de Cultură Moldova Nouă (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2), fie virtual, printr-un mesaj lăsat pe adresa de Facebook a Casei de Cultură Moldova Nouă. Creațiile rezultate în urma celor cinci zile de atelier vor putea fi admirate într-o expoziție specială, într-o zi specială: 29 iunie 2018 – Ziua Internațională a Dunării.