Curtea de Apel din Belgrad a confirmat, miercuri, decizia Înaltei Curți de Justiție prin care este respinsă solicitarea de extrădare în România a fostului deputat Sebastian Ghiță, informează presa sârbă.
 
Sebastian Ghiță a fost eliberat, la finele lunii mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.
 
Curtea a ținut cont de faptul că Sebastian Ghiță este eligibil pentru obținerea azilului în Serbia „în contextul riscurilor de a fi persecutat în țara de origine din cauza opiniilor politice", informează publicația Danas și site-ul Insajder.net. Potrivit deciziei Curții de Apel, Înalta Curte de Justiție a ajuns la „concluzia adecvată" că situația lui Sebastian Ghiță „s-ar înrăutăți" dacă ar fi extrădat în România, subliniază Mediafax. 
 
Decizia definitivă privind extrădarea va fi transmisă Ministerului sârb de Interne, care o va comunica României.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.